info@anstallningsintervju.se

Kroppsspråk

Hur du rör dig och beter dig under en anställningsintervju är minst lika viktigt som vad du säger och svarar på intervjuarens frågor. Ett dåligt kroppspråk kan i värsta fall göra att du blir bortgallrad till förmån för någon annan sökande. Här nedanför finner du några enkla tips som kan hjälpa dig till framgång på intervjun.

Handslaget: En torr, fast hand återspeglar en stark personlighet och är vad de flesta arbetsgivare söker. Slappa, svettiga händer är definitivt ett nej. Detta är det första kroppsspråk i intervjun som intervjuaren kommer att "läsa".

Händer: Överdriv inte med handgester när du talar. Försök att förbereda dig genom att besvara intervjufrågor framför en spegel så att du ser hur du rör dina händer när du pratar.

Ögonkontakt: Håll ögonkontakt men stirra inte. Om du känner dig osäker eller tycker det känns jobbigt att veta var du ska titta är ett tips att titta på intervjuarens näsrot. Då ser det för intervjuaren ut som att du tittar han/hon i ögonen.

Hållning: En stadig hållning speglar energi, entusiasm och självkontroll. Stå och sitt upprätt. Att sitta och hänga mot ryggstödet på stolen ger inte speciellt positivt intryck.

Pilla: Undvik att pilla med håret, klicka pennor och liknande.

© 2008-2021 Anstallningsintervju.se. Alla rättigheter förbehållna. Sekretesspolicy